divendres, 30 de març del 2012

CADIRA AMB MATERIAL RECICLAT

Aquesta cadira l'ha fet en Guillem a l'escola. Està feta amb tetrabriks i rotlles de paper wc. S'enganxen les diferents peces i es decoren amb gomets o trossos de papers de colors.

dijous, 29 de març del 2012

FEM DIBUIXOS AMB DITADES

Una manualitat molt fàcil per qualsevol edat. Els més petits poden fer dibuixos senzills (per exemple, globus) i els més grans coses més complicades fent servir la imaginació.
La tècnica és simple: es mulla el dit en pintura (pintura de dit, acuareles, tinta de segells,...) i es pressiona sobre el paper. Es deixa assecar i s'acaba el dibuix amb retoladors o bolígraf.
Això és el que hem fet nosaltres:


 I aquí la pàgina d'on hem tret la idea: Ko-Ko-Ko-Kids (Fingerprint)





dimecres, 28 de març del 2012

MARC DE FOTOS I LLAPISER

Seguint la mateixa tècnica que vam utilitzar per fer un collaret (fer tubets de paper amb revistes), es poden fer moltes altres coses. 
Per exemple, aquest marc per fotografies (enganxant els tubs de paper en un tros de cartró de la mida que ens interessi) o un llapiser (enganxant-los al voltant d'un tub de paper wc):

dilluns, 26 de març del 2012

MANUALITATS AMB FULLES (Ko-Ko-Ko Kids)

Idea extreta de: KOKOKOKIDS
Mireu quines coses es poden fer només amb diferents tipus de fulles:








dilluns, 19 de març del 2012

COLLARETS DE PAPER

Per fer aquests collarets, primer s'han de fer tubs de paper així:
Es pot fer amb fulls de revistes, diaris, paper d'embolicar...





Després es tallen trossets i s'enfilen en un cordill:


MONSTRES DE CARTRÓ-2

Aquests són molt més fàcils de fer.
Es necessita un tros de cartró doblegat per la meitat i pintat de colors, uns ulls mòvils (o els podeu dibuixar amb retolador), i unes xapes per la boca (nosaltres no teniem xapes i hem fet servir uns taps petits).
Si poseu xapes, en obrir i tancar la boca farà més soroll.



Idea extreta de: El hada de Papel

dilluns, 12 de març del 2012

COM FER ULLS MÒVILS

Moltes manualitats fan servir uns ulls mòvils que es poden comprar en botigues de manualitats o es poden fabricar a casa fàcilment.
Només es necessita un blister de pastilles rodones, un tros de paper blanc i alguna cosa negra per posar a dins (per exemple un gra de pebre).

MONSTRES DE CARTRÓ

Fem monstres amb caixes de cartró!!!
Es necessita una caixa (per exemple de mocadors de paper), cartolina blanca, pintura o paper de colors, unes oueres i ulls mòvils.
Es retalla un rectangle a la caixa per fer la boca. La caixa la podeu pintar o folrar amb paper de colors (nosaltres l'hem folrada amb tovallons de paper de color taronja). Amb 2 tires de cartolina es fan les dents i s'enganxen amb cola a l'interior de la boca. Els ulls es fan amb unes oueres (que hem pintat amb témperes) i uns ulls mòvils (que es poden comprar o els podeu fabricar amb uns blisters de pastilles)



dimarts, 6 de març del 2012

FEM FIGURES AMB NOUS

Amb unes quantes nous, témperes i restes de cartolines de colors, es poden fer moltes figures. Nosaltres hem fet vaixells, avions, marietes i granotes:

dissabte, 3 de març del 2012

ANIMALS AMB PAPER PLEGAT

La setmana passada vam descobrir un llibre a la biblioteca per fer animals amb paper plegat en forma d'acordió o ventall. Ho hem provat i la veritat és que queda molt bé.




Només es necessita paper i cartolina de colors.
Per fer l'acordió: s'agafen 2 tires de la mateixa longitud i amplada i s'enganxen per un extrem formant un angle recte. Després es plega la tira que queda a sota cap amunt per sobre de l'altra i així alternativament. Si es necessita un acordió més llarg, se'n fan uns quants i s'enganxen.

Idees extretes del llibre: "Crea con Patrones: Realizar animales con papel plegado en forma de acordeón y abanico" (Armin Täubner. Ed. Drac)